Grote stunt van Sparta: Rotterdammers stellen Advocaat aan als hoofdtrainer

Grote stunt van Sparta: Rotterdammers stellen Advocaat aan als hoofdtrainer

25-12-2017 15:05
91

Sparta heeft Dick Advocaat weten te strikken als nieuwe hoofdtrainer. De Rotterdammers kondigen de komst van zeventigjarige oefenmeester vol trots aan. Fred Grim en Cor Pot worden zijn assistenten.

De drie tekenen een verbintenis tot het einde van het seizoen. Advocaat was na het ontslag van Alex Pastoor al favoriet bij Sparta. Ook Danny Blind en Fred Rutten werden aan de trainersklus gelinkt. De aanstelling van Advocaat hing de afgelopen dagen in de lucht, maar dat Grim zijn assistent wordt is zeer opvallend. Hij leek namelijk hard op weg om hoofdtrainer te worden van Jupiler League-club sc Cambuur. Technisch manager Foeke Booy vertelde zondag bij De Tafel van Kees nog dat hij ervan uit ging dat Grim trainer zou worden.

Advocaat zat na zijn derde periode als bondscoach van het Nederlands elftal zonder werk. Hij werd gelinkt aan diverse klussen, waaronder het bondscoachschap bij de Australische bond, waar ook Louis van Gaal naar verluidt in beeld is. Advocaat slaagde er met Oranje niet in om zich te plaatsen voor het WK in Rusland. 

Advocaat heeft de loodzware taak gekregen om Sparta in de Eredivisie te houden. De Rotterdammers staan op de zeventiende plek in de Eredivisie. Afgelopen zondag werd er kansloos met 4-0 verloren van FC Groningen. Als speler was Advocaat van 1980 tot 1982 actief voor de Rotterdammers.