Grim gaat van Oranje-bondscoach naar Jupiler League: We hopen eruit te komen

Grim gaat van Oranje-bondscoach naar Jupiler League: "We hopen eruit te komen"

24-12-2017 10:59
12

Fred Grim is hard op weg om de nieuwe trainer van SC Cambuur te worden. Foeke Booy, technisch manager van de Jupiler League-club, bevestigt dat de club in gesprek is met de oud-keeper.

Grim moet in Leeuwarden de opvolger van de ontslagen Marinus Dijkhuizen worden. Hij was al eerder in beeld in Leeuwarden, maar was toen nog in dienst van de KNVB en de bond liet hem destijds niet gaan. Nu Grim daar weg is, kan hij alsnog naar Leeuwarden komen. "We zijn in gesprek en hopen eruit te komen", vertelt Booy bij De Tafel van Kees. "Hij gaat dan tekenen voor anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar.''

Grim is geen onbekende voor Cambuur. De 52-jarige keepte in zijn actieve carrière bijna 300 competitiewedstrijden voor de club. De laatste profclub die hij trainde was Almere City. Hij maakte in 2015 de overstap naar de KNVB. In twee roerige jaren was Grim bondscoach van Jong Oranje, assistent bij het Nederlands elftal en ook nog enkele interlands interim-bondscoach na het ontslag van Danny Blind.