Nederlander flopte in Premier League: Hij kocht meteen drie nieuwe spitsen

Nederlander flopte in Premier League: "Hij kocht meteen drie nieuwe spitsen"

29-12-2017 15:07
22

Ricky van Wolfswinkel kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd in de Premier League. Als miljoenenaankoop van Norwich City, waar hij van 2013 tot en met 2016 onder contract stond, kon de huidige spits van FC Basel het niet bolwerken.

"Ik vond het wel mooi om in de Premier League te spelen", begint Van Wolfswinkel in gesprek met NRC. "Voetbaltechnisch gezien was het de verkeerde keuze. Alleen maar lange ballen, ik was er al bang voor. Ik zei na een paar wedstrijden tegen de trainer: Het wordt geen succes als de keeper 'm naar voren rost met als motto 'succes, Ricky'."

"Speelde ik uit bij Manchester, stond ik tegenover Rio Ferdinand van twee meter zoveel en Vidic, nog zo'n monster. Kijk naar me, dat is zinloos, ik ga van dat soort beesten geen kopduel winnen. De volgende trainer kocht drie nieuwe spitsen. Binnen een maand was ik van spits nummer 1 spits nummer 6."

Het ging vervolgens snel bergafwaarts met Van Wolfswinkel in Engeland. "Het dieptepunt was dat ik, als de grootste aankoop in de clubgeschiedenis, aan de zijkant moest staan op de training bij een partijtje elf tegen elf. Ja, dan moet je opzouten."