Feyenoorder ging vaak vreemd: Ik ben gewoon verziekt door dit wereldje

Feyenoorder ging vaak vreemd: "Ik ben gewoon verziekt door dit wereldje"

31-12-2017 10:25
169

Ruben Schaken ging tijdens zijn jaren als speler van Feyenoord regelmatig vreemd. De voormalig rechtsbuiten geeft dat toe in zijn onlangs verschenen biografie, 'Einde aan de bullshit'. 

"Bij kleinere clubs komt er een ander soort vrouwen op je af. Ik noem het zesjes, soms zeventjes. Feyenoord is een topclub en daar horen ook topvrouwen bij", legt de 35-jarige Schaken uit. Afgelopen zomer beëindigde hij zijn loopbaan.

"In mijn Feyenoord-periode werd ik een steeds grotere boef, maar wel eentje met veel discipline. Ik kon niet alleen met een vrouw uit eten gaan, omdat ik te vaak herkend werd. Mensen zouden denken: hey, die Schaken heeft toch een donkere vrouw? Als ik met een meisje ging dineren, had ik daarom meestal twee vrienden bij me."

"Tegen de vrouw in kwestie zei ik: neem ook een paar vriendinnen mee. Zo regisseerde ik mijn eigen romantische film met figuranten. Het klinkt misschien gek, maar dan kon ik altijd tegen mijn vrouw zeggen: nee, we waren met een groepje uit eten."

"Mijn leven als voetballer heeft in dat opzicht een negatieve invloed gehad op mijn huwelijk. Ik houd natuurlijk van vrouwen, maar ik denk dat ik niet was vreemdgegaan als ik geen voetballer geweest was", vervolgt de oud-speler van onder meer ADO Den Haag, VVV-Venlo en Oranje. "Je weet zelf ook dat je door een zekere status veel meer voor elkaar krijgt. Ik ben gewoon verziekt door dit wereldje."

Lees ook: Schaken over Van Gaal: "What the fuck, dacht ik. Wat is dit voor een gekke man?"