Younes, Blind, De Vrij en heel veel anderen: heerlijk transfermaandje op komst

Younes, Blind, De Vrij en heel veel anderen: heerlijk transfermaandje op komst

02-01-2018 13:30
54

De sensationale overstap van Virgil van Dijk naar Liverpool – 84 miljoen euro! - was hopelijk het startschot voor een aantal spectaculaire transferweken. Topclubs uit binnen- en buitenland zullen de portemonnee trekken en januari aangrijpen om zich te versterken voor de resterende maanden van dit seizoen. VoetbalPrimeur zet alles op een rij.

Eredivisie
Alles wijst erop dat Ajax zich binnen afzienbare tijd gaat versterken met Nicolas Tagliafico. De Argentijnse linksback moet de kopzorgen in de Amsterdamse defensie gaan verhelpen. PSV slaagde er afgelopen week in om Maximiliano Romero per direct in te lijven. De komst van de jonge Argentijn kan indirect het afscheid van Luuk de Jong inleiden. De targetman staat volgens diverse media in de belangstelling van Club América, het 'Real Madrid van Mexico'. Ook Adam Maher koerst af op een transfer. Verder kijkt technisch manager Marcel Brands ongetwijfeld rond voor een linkervleugelverdediger. Op die positie is de spoeling dun in Eindhoven.



NAC Breda, ADO Den Haag en Sparta strijden de komende weken om de handtekening van Michiel Kramer. Kroketgate gaf hem het laatste zetje richting de uitgang. In Istanbul en in Rotterdam gonst het al maanden van de geruchten over Robin van Persie. Nu Feyenoord afscheid neemt van een spits, komt er in principe een plek vrij in de selectie van Giovanni van Bronckhorst. Gaat het in januari van een hereniging komen of moet Het Legioen wachten tot komende zomer? Miquel Nelom lijkt in aanmerking te komen voor een wintertransfer naar Engeland. Er is belangstelling voor de back. Met Ridgeciano Haps en Tyrell Malacia heeft Feyenoord twee prima alternatieven.

Stuntploeg PEC Zwolle moet vooral hopen dat het de selectie tot februari intact weet te houden. Youness Mokhtar en Mustafa Saymak beschikken beiden over een aflopend contract, dus een verkoop ligt om economische redenen wel voor de hand. Rens van Eijden en Dabney dos Santos mogen vertrekken bij AZ en voor Milot Rashica (Vitesse) staan de clubs in de rij, al heeft zijn werkgever een flink prijskaartje op het hoofd van de buitenspeler geplakt.

Premier League
De Engelse kranten speculeren al maanden over Alexis Sánchez en Mesut Özil. De kroonjuwelen van Arsenal kunnen over een paar maanden transfervrij verkassen en dus zijn The Gunners er wellicht bij gebaat om in januari te verkopen. Sánchez staat in de belangstelling van met name Manchester City, terwijl Özil gelinkt wordt aan Manchester United, Juventus en Internazionale. De mogelijkheid bestaat dat manager Arsène Wenger met de vuist op tafel slaat en voor een verkoop gaat liggen.

Dan die andere transfersoap uit de grootste competitie ter wereld: Philippe Coutinho. Verkast de Braziliaanse stilist in januari wél of niet naar FC Barcelona? Nike zorgde afgelopen week voor een relletje door openlijk te speculeren over een transfer. Liverpool weet nergens van. Spaanse media melden dat een Barça-bod van 130 à 150 miljoen voldoende moet zijn om Coutinho in te lijven.



Chelsea-manager Antonio Conte beklaagde zich in september openlijk over het transferbeleid op Stamford Bridge. Hij kreeg niet de versterkingen die hij wilde. Conte verlangt in januari een extra spits én een middenvelder. Toptarget lijkt Ross Barkley (Everton), die een aflopend contract heeft en ook in de belangstelling staat van Tottenham Hotspur. Diverse Premier League-ploegen strijden om Celtic-goalgetter Moussa Dembele en Crystal Palace-aanvaller Wilfried Zaha en net als Conte aast ook José Mourinho op winterversterkingen. Fabinho (AS Monaco), Danny Rose (Tottenham Hotspur) en Gareth Bale (Real Madrid) worden genoemd.

De blessures van spits Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne hebben mogelijk gevolgen voor de transferplannen van Manchester City en Pep Guardiola. De Spaanse succestrainer wilde zijn elftal sowieso versterken met een extra verdediger. De naam van Jonny Evans, routinier van West Brom Albion, gonst al enkele maanden rond in het Etihad Stadium.

Primera Division
Real Madrid won dan wel de Wereldbeker, maar toch beleefde De Koninklijke een eerste seizoenshelft om snel te vergeten. Barça won in december met 3-0 in Madrid, de achterstand op de aartsrivaal bedraagt veertien punten en Cristiano Ronaldo kampte met een vormcrisis. Toch lijkt Real zich gedeisd te houden op de transfermarkt. Alleen de komst van Kepa Arrizabalaga lijkt een zekerheidje. De Baskische goalie komt over van Athletic Bilbao. 

Ondertussen wordt onze eigen Daley Blind gelinkt aan zowel Real Madrid én Barcelona. De verdediger van Oranje heeft een aflopende verbintenis bij Manchester United, waar hij dit seizoen vaak op de bank zit. Bij Barça draait voorlopig alles om de komst van Coutinho. Ook zou trainer Ernesto Valverde graag een verdediger willen inlijven. Atlético Madrid staat na de komst van Diego Costa en Vitolo open voor een vertrek van Yannick Carrasco. De Belgische vleugelaanvaller wordt gelinkt aan topclubs uit Italië en Engeland.

Serie A
In Italië gaat het al maanden over de sportieve toekomst van Stefan de Vrij. Lazio wil de Oranje-stopper graag behouden, maar lijkt kansloos. Vrijwel de gehele Europese top is geïnteresseerd in De Vrij, wiens contract in juni afloopt. Mogelijk kan Lazio nog wat aan hem verdienen door in januari zaken te doen. Juventus wil de eveens transfervrije Emre Can overnemen van Liverpool en het kwakkelende Internazionale is volgens Italiaanse media in de markt voor Gerard Deulofeu (FC Barcelona) en Manchester United-spelmaker Henrikh Mkhitaryan. Laatstgenoemde zou weleens geruild kunnen worden met Joao Mario, oogappeltje van José Mourinho. En hoe loopt het af met Amin Younes? Koploper SSC Napoli wil de veelbesproken Ajacied graag aantrekken als stand-in voor Dries Mertens en Lorenzo Insigne.

Ligue 1 & Bundesliga
In Frankrijk zijn de ogen vooral gericht op Paris Saint-Germain. Financial Fair Play noopt de koploper van de Ligue 1 om spelers te verkopen in januari. Lucas Moura, Javier Pastore, Angel Di Maria en Hatem Ben Arfa staan op de nominatie om te verkassen. Vanuit de Serie A en de Premier League is er veel interesse.

Leon Goretzka staat op de voorpagina's in Duitsland. De Schalke 04-middenvelder loopt uit zijn contract en dus is er veel belangstelling voor de international. BILD denkt dat Goretzka al akkoord is met Bayern München over een transfer in de zomer. Clubs als Liverpool, Chelsea en AS Roma steken daar wellicht een stokje voor door in januari met de geldbuidel te rammelen. Borussia Dortmund wil het in de tweede seizoenshelft een stuk beter doen. De club heeft na de verkoop van Ousmane Dembélé nog genoeg geld in kas. Bovendien is André Schürrle op de transferlijst gezet.

Welke spelers gaan sowieso verkassen, denk jij? En wie moet jouw favoriete club halen? Deel het in de comments!