'Bayern München krijgt achter de schermen jawoord van Duitse international'

'Bayern München krijgt achter de schermen jawoord van Duitse international'

04-01-2018 16:50
6

Officieel is het nog niet, maar inmiddels gaat iedereen in Duitsland ervan uit dat Leon Goretzka na dit seizoen naar Bayern München verkast. De 22-jarige middenvelder komt transfervrij over van Schalke 04.

Het Schalke-contract van Goretzka loopt aan het einde van het seizoen af. Om die reden is de Duitse international nog aantrekkelijker voor Europese topclubs. Bayern München heeft de transferstrijd echter in zijn voordeel beslist: volgens Kicker heeft Goretzka definitief zijn jawoord gegeven.

Hasan Salihamidzic, sportief directeur van Bayern, Goretzka en diens zaakwaarnemer spreken tegen dat er een akkoord is bereikt, maar achter de schermen hebben de partijen elkaar de hand geschud. De vice-aanvoerder van Schalke sluit op 1 juli aan in München.

Goretzka zal op korte termijn nog niet zijn handtekening zetten bij Bayern. Hij moet eerst nog medisch gekeurd worden en dan nog kan het maanden voordat het akkoord zwart op wit wordt gezet, uit respect voor Schalke. In Gelsenkirchen wordt nog steeds ontkend dat Goretzka vertrekt.