Ajax maakt technische staf compleet met aanstelling van Schreuder

Ajax maakt technische staf compleet met aanstelling van Schreuder

05-01-2018 10:02
93

Het is officieel: Alfred Schreuder gaat Erik ten Hag assisteren bij de hoofdmacht van Ajax. De Amsterdamse club bevestigt vrijdagochtend dat er op hoofdlijnen een akkoord is.

Schreuder, die overkomt van het Duitse Hoffenheim, is op hoofdlijnen akkoord met Ajax. Binnenkort signeert de nieuwe assistent-trainer een contract van 2,5 jaar, tot de zomer van 2020. Samen met hoofdtrainer Erik ten Hag en assistent Aron Winter vormt hij de technische staf van Ajax.

Ajax en Hoffenheim bereikten donderdag al overeenstemming over de 'transfer' van Schreuder. De Duitse club stribbelde aanvankelijk tegen, omdat er geen vervanger klaar stond. Ajax maakt volgens De Telegraaf 200.000 euro over naar Hoffenheim. Schreuder gaat maandag direct mee met Ajax op trainingskamp Portugal.

Schreuder kwam als speler tussen 1991 en 2009 uit voor Feyenoord, RKC Waalwijk, NAC Breda, FC Twente en Vitesse. Nadat hij een punt achter zijn loopbaan had gezet, werd Schreuder assistent-trainer onder Theo Bos bij Vitesse en stond hij op eigen benen bij FC Twente. In 2015 werd de Barnevelder assistent bij Hoffenheim.