BBC: Barcelona betaalt 118 miljoen voor Coutinho, veel clausules en bonussen

BBC: Barcelona betaalt 118 miljoen voor Coutinho, veel clausules en bonussen

06-01-2018 19:47
25

FC Barcelona gaat in eerste instantie 118 miljoen euro betalen voor Philippe Coutinho. Dat bedrag kan door diverse clausules en bonussen in de komende jaren oplopen naar 160 miljoen euro. BBC Sport meldt dat. 

Het is dus zeker niet zo dat Barça direct 160 miljoen overmaakt naar Anfield. Tal van media onthulden zaterdagavond dat de overstap van Coutinho naar de Primera Division op een haar na gevild is. Na een transfersoap van bijna een jaar is Liverpool eindelijk akkoord gegaan met een vertrek van de Braziliaanse ster. 

Eén van de clausules die is opgenomen in de deal heeft te maken met de Ballon d'Or. Wordt Coutinho tijdens zijn verblijf in Camp Nou uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, dan kan Liverpool een flinke smak geld tegemoet zien. Ook moet Barça dokken wanneer de huidig koploper van Spanje hoofdprijzen wint. 

Engelse en Spaanse media melden dat de megatransfer van Coutinho, die pikant genoeg in het verleden uitkwam voor Espanyol, zaterdagavond of zondagmiddag officieel wordt gemaakt. Minpunt voor Barça: de spelmaker mag níet uitkomen in de Champions League, omdat hij minuten heeft gemaakt voor Liverpool. Barcelona speelt in de achtste finales tegen Chelsea. 

Lees ook: 'Barcelona heeft beet en maakt van Coutinho op een na duurste voetballer ooit'