Arsenal verliest FA Cup-abonnement: blamage tegen Championship-club

07-01-2018 18:52
14

Arsenal ligt eruit in de FA Cup. De titelverdediger moest zondag het hoofd buigen voor Championship-club Nottingham Forest, dat verrassend met 4-2 won.

Arsenal won de FA Cup in 2014, 2015 en 2017, maar dit jaar kan de hoofdprijs niet worden geprolongeerd. Met de geschorste manager Arsène Wenger op de tribune begon de middag al slecht voor de Londenaren: Eric Lichaj, rechtsback van Nottingham Forest, maakte na twintig minuten de 1-0.

De gelijkmaker van Per Mertesacker volgde drie minuten later, maar op slag van rust kwam Forest weer op voorsprong. Lichaj maakte zijn tweede van de middag met een fabelachtige volley: 2-1.

Na rust bleef het spectaculair op The City Ground. De achttienjarige Ben Brereton maakte vanaf de penaltystip de 3-1, even later werd het 3-2 door een lucky van Danny Welbeck, maar in de slotfase liep Nottingham Forest toch weer uit. Kieran Dowell (19) maakte met opnieuw een penalty de Arsenal-blamage compleet.

Nottingham Forest eindigde het spektakelstuk met tien man door een rode kaart voor Joe Worrall.