Update: Nóg een concurrent voor Koeman: Bilic kandidaat voor Premier League-klus

Update: Nóg een concurrent voor Koeman: Bilic kandidaat voor Premier League-klus

08-01-2018 22:22
45

Ronald Koeman is in beeld om de nieuwe trainer van Stoke City te worden. Volgens diverse Britse media behoort Koeman tot het rijtje kandidaat-opvolgers van Mark Hughes, die dit weekend na de blamerende FA Cup-nederlaag tegen Coventry City op straat werd gezet.

The Daily Mail stelt dat de naam van Koeman genoemd wordt in Stoke, maar dat zijn matige prestaties bij Everton, ondanks 170 miljoen euro aan transferuitgaven, niet bevorderlijk zijn geweest voor zijn reputatie. Kwaliteitskrant The Guardian komt met opvallend nieuws: de Groninger zou niet in beeld zijn bij Stoke, omdat hij binnenkort als bondscoach van Nederland aan de slag zou gaan.

Gary Rowett en Martin O'Neill staan er naar verluidt beter op bij de nummer achttien van de Premier League. De 43-jarige Rowett is sinds maart 2017 werkzaam bij Derby County en heeft The Rams naar de tweede plaats in het Championship geleid. De ervaren O'Neill heeft als trainer van Celtic, Aston Villa en Sunderland een uitstekende reputatie opgebouwd en is momenteel actief als bondscoach van Ierland.

Update 22.22: De naam van Slaven Bilic is aan het rijtje met mogelijke nieuwe Stoke City-trainers toegevoegd, meldt The Sun maandagavond. De Kroaat werd eerder dit seizoen ontslagen bij West Ham United en heeft zijn trainerscarrière tijdelijk stilgelegd.