'Twee clubs wilden Barça-transfer kapen: bod van 200 miljoen voor Coutinho'

'Twee clubs wilden Barça-transfer kapen: bod van 200 miljoen voor Coutinho'

08-01-2018 15:30
25

Philippe Coutinho zette zaterdag zijn langverwachte handtekening bij FC Barcelona, waar twee andere grootmachten achter het net visten. Real Madrid en Paris Saint-Germain probeerden de Braziliaan voor de neus van de Catalanen weg te kapen.

Volgens Diario Sport kreeg Coutinho van de Fransen het verzoek om niet voor Barça te tekenen, maar te wachten tot na het WK in Rusland. PSG zou dan de tijd hebben om zijn zaakjes op orde te krijgen met het oog op de Financial Fair Play-regels. Coutinho werd verteld dat hij na Neymar de best betaalde speler zou worden bij de club, maar daar zwichtte de 25-jarige middenvelder niet voor.

Ook El Mundo Deportivo doet een duit in het zakje. Uitgerekend Real Madrid, aartsrivaal van Barça, deed een ultieme poging voor Coutinho, meldt de andere grote sportkrant van Catalonië. De Koninklijke liet aan de entourage van de speler weten liefst tweehonderd miljoen voor hem vrij te willen maken. Ook dat kon Coutinho echter niet overtuigen.

Wel plaatst MD vraagtekens bij de intenties van Real. Mogelijk wilde de Champions League-houder vooral de prijs opdrijven.

Lees ookTrots Barça presenteert recordaankoop: 'Veel andere clubs hadden interesse'