Steunpilaren overwegen FC Utrecht-vertrek: Er is wel concrete interesse

Steunpilaren overwegen FC Utrecht-vertrek: "Er is wel concrete interesse"

10-01-2018 08:28
24

Jean-Paul de Jong wordt in zijn wittebroodsweken als trainer van FC Utrecht mogelijk geconfronteerd met een vertrek van Zakaria Labyad en Yassin Ayoub. De steunpilaren willen een stap hogerop.

Het contract van Ayoub loopt na dit seizoen af, waardoor Utrecht een interessant bod moeilijk kan weigeren. "Ik heb altijd aangegeven dat ik graag een stap wil maken", zegt de middenvelder in De Telegraaf. "Ik verwacht dat ik het seizoen nog afmaak. Maar als er ineens toch iets komt dat FC Utrecht vele malen beter kan maken en ook goed voor mij is, dan gaan we natuurlijk weer om de tafel zitten en bespreken we wat mogelijk is."

Wedden

Meer odds

Labyad aast nog deze maand op een nieuwe kans in de top. PSV, Ajax en Feyenoord zouden interesse hebben. "Er is wel concrete interesse, maar ik sta er nuchter in. Ik vind het ook niet erg om het seizoen af te maken bij FC Utrecht. Ik wil de club niet tekort doen door te zeggen dat ik per se wil vertrekken. Ik ben FC Utrecht dankbaar dat ze me een jaar geleden de kans hebben geboden."

Een vertrek van zijn beste spelers zou een flinke knauw zijn voor De Jong. "Je weet het niet. Dat soort dingen gebeurt meestal aan het einde van de transferwindow. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat we goed voorbereid waren als er iets gebeurde. Dat zullen we nu ook weer zijn. Als iemand weggaat, zijn we klaar om te schakelen. En ook binnen onze selectie hebben we meerdere opties."

Lees ook'Onrust bij Utrecht na Ten Hag-vertrek: meerdere spelers twijfelen aan opvolger'