'Ik snap dat mensen opkijken van De Jong, maar mij verbaast het totaal niet'

  'Ik snap dat mensen opkijken van De Jong, maar mij verbaast het totaal niet'

  vrijdag 12 januari 2018 om 08:00

  De carrière van Nigel de Jong leek op een dood spoor te zijn beland, maar de controlerende middenvelder is vastberaden om zich terug te vechten. De Jong tekende onlangs bij het Duitse FSV Mainz, dat hem verloste van zijn uitzichtloze situatie bij Galatasaray.

  De 33-jarige De Jong heeft nog altijd het heilige vuur in zich, stelt Jan Olde Riekerink tegenover het Algemeen Dagblad vast. "Ik snap dat mensen ervan opkijken, maar mij verbaast het totaal niet", aldus de trainer, die De Jong bij de Ajax-jeugd én bij Galatasaray onder zijn hoede had. "Bij Galatasaray heb ik als trainer zelf ervaren hoe gedreven hij nog is. En hoe fit. Fysiek en mentaal brengt Nigel het nog op om te presteren. (…) Bij mij speelde hij vorig seizoen alles en ook in de kleedkamer was hij belangrijk als persoonlijkheid."

  De Jong zelf heeft ook hoge verwachtingen van zijn Bundesliga-transfer. "Het is toch één van de topcompetities van Europa. Ik hou van de Duitse Pünktlichkeit. Van het team heb ik een duidelijk beeld. Mainz is een georganiseerde ploeg en ze proberen aanvallend te spelen." De Amsterdammer heeft tot het einde van het seizoen getekend, maar kijkt alvast naar de lange termijn. "Het zou leuk zijn als technisch directeur Rouven Schröder me straks een nieuw contract aanbiedt."

  Lees ook: De Jong maakt doorstart in Duitsland: "Het had niets met voetbal te maken!"

  Plaats een reactie

  Gyrosregime +2299
  vrijdag 12 januari 2018 om 08:13
  Ja dat zou leuk zijn..
  Vind ik leuk
  Bdog +5478
  vrijdag 12 januari 2018 om 08:14
  Voor Nigel te hopen dat hij niet al te veel stervende zwanen tegenkomt in het veld, die types die zomaar gaan liggen als je een paar noppen in hun bovenbeen plant.
  Vind ik leuk
  Arvin +3657
  vrijdag 12 januari 2018 om 08:23
  Of ribbenkast :P
  Vind ik leuk
  lemon9 +854
  vrijdag 12 januari 2018 om 08:33
  Mooie club volle stadions mooie afsluiting top
  Vind ik leuk
  vrijdag 12 januari 2018 om 15:41
  Inderdaad,goeie sfeer, mooie oud stad en veel van het goede leven.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws