Bevestiging uit Turkije: Sparta bereikt principe-akkoord met Fenerbahçe

Bevestiging uit Turkije: Sparta bereikt principe-akkoord met Fenerbahçe

12-01-2018 15:01
35

Sparta heeft een principe-akkoord bereikt met Fenerbahçe over een huurtransfer van Yigithan Güveli. Dat bevestigt de Turkse club via de officiële kanalen.

Fenerbahçe verhuurt Güveli tot het einde van het seizoen aan Sparta. Over een optie tot koop wordt niets vermeld. Als de verblijfsvergunning en andere papieren zijn geregeld, kan ook Sparta de komst van de negentienjarige middenvelder wereldkundig maken.

Güveli komt uit het netwerk van Advocaat, die vorig seizoen de baas was bij Fenerbahçe. Hij werkte van augustus 2016 tot juni 2017 met de Turkse jeugdinternational en is hem blijkbaar niet vergeten.

Güveli moet Advocaat meer opties geven voor de verdediging. De Turk staat te boek als een groot talent, maar wacht dit seizoen nog op zijn eerste competitieminuten onder trainer Aykut Kocaman. Güveli speelde al wel acht wedstrijden in de hoofdmacht. Zijn Fener-contract loopt tot medio 2019.

Update 15.17: Ook Sparta bevestigt dat er een akkoord ligt met Fenerbahçe over de huur van Yigithan Güveli. De eredivisionist schrijft op de clubsite dat 'de 19-jarige verdediger graag ervaring wil opdoen in Rotterdam'. Güveli sluit zo snel mogelijk aan, maar moet eerst wachten op zijn verblijfs- en arbeidsvergunningen.