Bayern München wint met herstelde Robben in Leverkusen en staat 14 punten voor

12-01-2018 22:25
8

Bayern München heeft de Bundesliga hervat met een 1-3 overwinning op bezoek bij Bayer Leverkusen. De Zuid-Duitsers, met de herstelde Arjen Robben in de basis, staan nu liefst veertien punten voor op naaste belager Schalke 04, dat zaterdag de topper tegen RB Leipzig afwerkt.

Der Rekordmeister had het voor rust niet makkelijk tegen de nummer vier van de Bundesliga, maar ging wel aan de thee met een verdiende voorsprong. Javi Martinez kreeg bij de tweede paal een hoekschop van Robben voor zijn voeten en kroonde zich tot de eerste Bundesliga-doelpuntenmaker van 2018.

Franck Ribery leek de wedstrijd na rust in het slot te gooien, nadat hij een knappe individuele actie besloot met een schot in de korte hoek, dat doelman Bernd Leno te machtig was. Kevin Volland bracht de spanning twintig minuten voor tijd terug, maar James Rodriguez zorgde voor een heerlijk slotakkoord. De Colombiaan krulde in de blessuretijd een vrije trap met veel gevoel achter Leno en legde zo de 1-3 eindstand vast.