Heb er bij Ajax nooit een geheim van gemaakt dat ik niet zoveel heb met voetbal

"Heb er bij Ajax nooit een geheim van gemaakt dat ik niet zoveel heb met voetbal"

13-01-2018 09:50
9

Teammanager Tjerk Smeets verlaat Ajax na vijf jaar om als technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond aan de slag te gaan. In Het Parool kijkt hij terug op zijn tijd in Amsterdam.

"Ik heb er bij Ajax nooit een geheim van gemaakt dat ik niet zoveel heb met voetbal, ook tegen de spelers niet, maar dat is nooit een probleem geweest", zegt Smeets in de Amsterdamse krant. "Ik zei altijd: ik ben verantwoordelijk voor Ajax 1 zolang ze geen gras onder de voeten hebben. Ik heb de vrijheid gekregen mijn rol op mijn eigen manier in te vullen en heb er met veel plezier bijna vijf jaar gewerkt."

Het drama rond Abdelhak Nouri is het dieptepunt van Smeets tijdens zijn Ajax-periode. "Ik was erbij toen het gebeurde. Die avond ben ik met het team teruggevlogen naar Amsterdam, de volgende dag ging ik weer terug naar Oostenrijk om daar onze dokter en de familie bij te staan, wat een week heeft geduurd. Omdat ik het zo van dichtbij heb meegemaakt, is het heel emotioneel voor me. Een zwarte bladzijde in mijn carrière, in mijn hele leven eigenlijk. Ik kende de familie van Nouri alleen van het hallo-zeggen, nu heb ik wekelijks contact met ze. Door zo intens met ze op te trekken zijn het respect en de liefde die ik voor ze voel heel groot geworden", aldus Smeets.