Vormcrisis Vormer door persoonlijk drama: Kon het niet zomaar van mij afzetten

Vormcrisis Vormer door persoonlijk drama: "Kon het niet zomaar van mij afzetten"

13-01-2018 13:46
4

Ruud Vormer heeft in België openhartig gesproken over de reden van zijn vormcrisis vaan het begin van het seizoen bij Club Brugge. Een persoonlijk drama lag daar ten grondslag aan.

"Ik zat in het begin van het seizoen niet lekker in mijn vel. Ik moest wennen aan... dingen. Aanvoerder zijn was één ding, er was ook nog iets anders. De nicht van mijn vrouw was afgelopen zomer ernstig ziek", lucht Vormer zijn hart in Het Nieuwsblad. "Ze werd behandeld in Gent en logeerde daarom ook bij ons. Je zag hoe het bergaf met haar ging. Anderhalve tot twee maanden lang. Elke dag maakte je het van dichtbij mee."

"Uiteindelijk is ze ook overleden. Op de dag dat we wonnen in Lokeren. Speeldag 1, 0-4. Ze was 29 jaar, had zelf ook een kindje van een jaar oud. Ik kende haar niet zo goed, maar ik had het er moeilijk mee. Ik kon het niet zomaar van mij afzetten. Mensen wisten dat ook niet. Ik kreeg van sommigen dan de vraag Ruud, waarom was je in het begin van het seizoen zo slecht? Maar dat is omdat dit allemaal meespeelde in mijn hoofd."

Ook het nieuwe systeem hielp niet mee voor Vormer. "Persoonlijk lag het systeem me ook niet. Met twee centrale middenvelders - Naka (Nakamba, red.) stond naast me - kon ik niet meer gaan, infiltreren. Ik had daar veel moeite mee", aldus Vormer.