Vormcrisis Vormer door persoonlijk drama: Kon het niet zomaar van mij afzetten

  Vormcrisis Vormer door persoonlijk drama: "Kon het niet zomaar van mij afzetten"

  zaterdag 13 januari 2018 om 13:46

  Ruud Vormer heeft in België openhartig gesproken over de reden van zijn vormcrisis vaan het begin van het seizoen bij Club Brugge. Een persoonlijk drama lag daar ten grondslag aan.

  "Ik zat in het begin van het seizoen niet lekker in mijn vel. Ik moest wennen aan... dingen. Aanvoerder zijn was één ding, er was ook nog iets anders. De nicht van mijn vrouw was afgelopen zomer ernstig ziek", lucht Vormer zijn hart in Het Nieuwsblad. "Ze werd behandeld in Gent en logeerde daarom ook bij ons. Je zag hoe het bergaf met haar ging. Anderhalve tot twee maanden lang. Elke dag maakte je het van dichtbij mee."

  "Uiteindelijk is ze ook overleden. Op de dag dat we wonnen in Lokeren. Speeldag 1, 0-4. Ze was 29 jaar, had zelf ook een kindje van een jaar oud. Ik kende haar niet zo goed, maar ik had het er moeilijk mee. Ik kon het niet zomaar van mij afzetten. Mensen wisten dat ook niet. Ik kreeg van sommigen dan de vraag Ruud, waarom was je in het begin van het seizoen zo slecht? Maar dat is omdat dit allemaal meespeelde in mijn hoofd."

  Ook het nieuwe systeem hielp niet mee voor Vormer. "Persoonlijk lag het systeem me ook niet. Met twee centrale middenvelders - Naka (Nakamba, red.) stond naast me - kon ik niet meer gaan, infiltreren. Ik had daar veel moeite mee", aldus Vormer.

  Plaats een reactie

  Hesses +977
  zaterdag 13 januari 2018 om 14:39
  Pfff das al t 2e artikel over Vormer vandaag...lijkt wel of hij onder n pseudoniem bij vp stukjes schrijft ;-)
  Vind ik leuk
  mcmodd +23700
  zaterdag 13 januari 2018 om 14:39
  Beste Ruud, als je dit leest: ik hoop dat dit een beter jaar voor je wordt. Je speelt inmiddels weer de pannen van het dak en ik wens je veel succes verder dit seizoen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws