'Dan hangen er ineens mensen aan de lijn voor El Khayati, Becker en Groothuizen'

'Dan hangen er ineens mensen aan de lijn voor El Khayati, Becker en Groothuizen'

17-01-2018 15:40
22

Fons Groenendijk telt de uren en dagen af tot 31 januari. De trainer van ADO Den Haag vreest dat één van zijn sterspelers deze maand wordt weggekaapt door een club uit het buitenland. 

In Turkije werkte ADO afgelopen week een wedstrijd af tegen Besiktas (2-2). Dat oefenduel kan zomaar tot transferactiviteit leiden in Den Haag. "Een aantal jongens heeft het toen heel goed gedaan. Dan hangen een dag later ineens mensen aan de telefoon voor Nasser El Khayati, Sheraldo Becker en Indy Groothuizen. Maar verder dan wat telefoontjes van tussenpersonen is het nog niet gekomen", aldus technisch manager Jeffrey van As in gesprek met Voetbal International. 

"Die hele tribune zat vol met Turkse en Russische zaakwaarnemers", voegt Groenendijk toe. "Dus ik denk op sommige momenten wel: was het maar 31 januari."

Rechtsback Tyronne Ebuehi staat op het punt om bij Benfica te tekenen. De coach van ADO hoopt dat de back het seizoen sowieso afmaakt bij de nummer zeven van de Eredivisie. "Het is voor Tyronne een schitterende stap. Ik heb hem het laatste jaar een stormachtige ontwikkeling zien doormaken. Ik denk dat hij de potentie heeft om het in de absolute top te redden."