Veltman leerde van teamgenoot: 'Hij is echt een monster en meedogenloos'

Veltman leerde van teamgenoot: 'Hij is echt een monster en meedogenloos'

19-01-2018 08:54
30

Hoewel Davinson Sánchez zo'n vijf jaar jonger is, leerde Joël Veltman vorig seizoen veel van de Colombiaan. Dat geeft de aanvoerder van Ajax ruiterlijk toe.

"Hij is echt een monster", zegt Veltman over zijn voormalige teamgenoot tegen het Algemeen Dagblad. "Je kunt als tegenstander zeggen dat je niet onder de indruk van hem bent, maar dat is natuurlijk onzin. Hij is meedogenloos. Natuurlijk kijk je daar naar, ook al is hij een stuk jonger dan ik. Daar kun je altijd van leren."

"Davinson (die nu bij Tottenham Hotspur speelt, red.) is écht goed. Maar hij ramde af en toe ook gewoon een bal de tribune in", vervolgt Veltman. "Ik probeer het nog steeds vaak voetballend op te lossen, maar soms moet die bal gewoon hard over de zijlijn. Als ik dat wel eens doe, krijg ik het verwijt dat ik de voetballende oplossing niet zie... Dat is jammer."

Veltman speelde voor de winterstop op opvallende wijze PSV'er Hirving Lozano uit de wedstrijd. In de Klassieker wacht Sam Larsson. De Feyenoorder hoeft geen verbale strijd te verwachten. "Schelden doe ik niet. Daar geloof ik niet in, het gaat er meer om wat je met je lichaam doet. Met Lozano had ik wel wat woorden, maar ik heb de helft niet eens verstaan."