Sparta geeft huurtransfer op: 'Met wederzijds goedvinden beëindigd'

Sparta geeft huurtransfer op: 'Met wederzijds goedvinden beëindigd'

19-01-2018 17:08
3

Yigithan Güveli blijft definitief bij Fenerbahçe. De negentienjarige verdediger zou eigenlijk op huurbasis naar Sparta vertrekken, maar de huurovereenkomst tussen beide clubs is vrijdagmiddag 'met wederzijds goedvinden beëindigd', meldt Sparta via de officiële kanalen.

Sparta en Fenerbahçe waren het al eens over de voorwaarden van de huurtransfer. Güveli moest echter in Turkije blijven, terwijl hij in afwachting was van zijn verblijfs- en werkvergunning. Daar speelde hij een oefenwedstrijd namens Fenerbahçe en liep hij een hamstringblessure op, die hem minstens twee maanden aan de kant houdt. Trainer Dick Advocaat (foto) liet dinsdagavond na de wedstrijd tegen Vitesse al weten dat hij niet meer op de komst van Güveli rekent.

Het betekent een forse tegenvaller voor Sparta, dat nog altijd op zoek is naar een verdediger. Rens van Eijden (AZ) en Dario Dumic (FC Utrecht) zijn naar verluidt in beeld om de vacature op te vullen. Eerder deze transferperiode versterkte Sparta zich met drie aanvallend ingestelde spelers: Dabney dos Santos en Fred Friday kwamen van AZ en Soufyan Ahannach van Brighton & Hove Albion.