Huntelaar: 'Het is hier zeker niet zo slecht als mensen weleens denken'

Huntelaar: 'Het is hier zeker niet zo slecht als mensen weleens denken'

21-01-2018 08:46
31

Klaas-Jan Huntelaar staat zondag door de blessure van Kasper Dolberg zeer waarschijnlijk in de spits bij Ajax. De 34-jarige routinier verheugt zich op het treffen met aartsrivaal Feyenoord.

"Dit zijn de wedstrijden waarvoor je voetballer bent", zegt Huntelaar tegen de NOS. Hij had in oktober een belangrijk aandeel in de 1-4 zege in De Kuip door kort na rust de score te openen. Dat was zijn negende goal in zijn achtste Klassieker. Bovendien ontregelde hij de tegenstander door in de duels de grens op te zoeken. "Dat hoort erbij. Soms krijg je een tikje en soms deel je er eentje uit."

Wedden

Meer odds

De sluwe Huntelaar merkt echter dat hij niet de enige is die een vleugje Bundesliga naar de Eredivisie heeft gebracht. "Ik moet zeggen dat je in Nederland ook steeds vaker ziet dat er op resultaat gespeeld wordt. Net als in Duitsland wordt er hier door steeds meer teams op de omschakeling gespeeld."

Huntelaar bestrijdt dan ook dat de Eredivisie een Mickey Mouse-competitie is. "Het is hier zeker niet zo slecht als mensen weleens denken. Natuurlijk is het geen Bundesliga, maar het is nou ook weer niet zoveel minder", aldus de spits. "Dat wordt vaak gezegd, maar mensen gaan naar het buitenland, zijn dan international en dan wordt het wat meer de eigen positie verstevigen."

"Het is niet zoveel minder", benadrukt Huntelaar. "Dat zag je vorig jaar, toen hebben ze (Ajax, red.) toch de finale van de Europa League gehaald. Dat doe je niet zomaar."