'Voor mijn vrouw was ik niet te harden, bijna onderaan staan kende ik niet'

'Voor mijn vrouw was ik niet te harden, bijna onderaan staan kende ik niet'

22-01-2018 12:56
8

Erik Pieters vindt het moeilijk om te zien dat Stoke City tegen degradatie vecht. De linksback van The Potters was gewend om hoger te staan op de ranglijst.

Pieters heeft geen leuke weken achter de rug. De linksback stond een maand aan de kant met een blessure en zag hoe Stoke steeds verder afgleed op de ranglijst. "Ik kan daar niet mee omgaan, vind het niets", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Het vreet aan je, zoals bij iedereen in de kleedkamer. Onbewust kijk je telkens naar de ranglijst. Voor mijn vrouw was ik niet te harden. Bijna onderaan staan... Ik kende dat gevoel niet."

Wedden

Meer odds

Pieters kende met Stoke ook tijden dat het goed ging. Onder de inmiddels ontslagen Mark Hughes ging het plots bergafwaarts. "In de voorgaande jaren zat Stoke in de lift. Met frisse mensen. Afgelopen seizoen zakten we al iets in. Dan moet jezelf afvragen: heb ik alles gegeven?", vraagt Pieters zich af. "Heel jammer dat we dit niet meer konden opbrengen met hem aan het roer. Nu zijn we een nieuwe weg ingeslagen."