Van Persie wil jongere generatie helpen: 'Maar ik kom niet om af te bouwen'

Van Persie wil jongere generatie helpen: 'Maar ik kom niet om af te bouwen'

22-01-2018 16:45
77

Robin van Persie wil het voetbal ook iets 'teruggeven' met zijn komst naar Feyenoord. De 102-voudig international wil de jongere generatie op weg helpen, vertelde hij tijdens zijn presentatie in De Kuip.

"Ik ben nu 34, heb veel meegemaakt. Misschien kijkers spelers tegen mij op, zoals ik dat vroeger deed tegen spelers als Bergkamp en Henry. Maar ik stap niet de kleedkamer binnen om alles even uit te leggen", aldus Van Persie, die wel wil helpen. "Ik ben heel dankbaar dat ik zo'n carrière heb mogen hebben. Dat meen ik serieus. Ik wil nu ook wat teruggeven aan het voetbal."

"Ik kan niet in de toekomst kijken. Ik weet niet of ik later trainer word, dat zou zomaar kunnen. Maar op deze manier kan ik ook de nieuwe generatie een beetje op weg helpen. Ik hoop een goed voorbeeld te zijn, wat vroeger jongens als Henry, Vieira, Bergkamp en Pires voor mij deden. Dat kan ik op mijn manier laten zien dagelijks. Hoe ik mijn sport en mijn leven invul."

Van Persie benadrukt dat hij zelf ook wil presteren bij Feyenoord. "Ik wil alles eruit halen wat er in zit, ik kom hier niet om af te bouwen. Ik hoop heel snel weer op de toppen van mijn kunnen te zijn en mooie dingen te laten zien." De routinier weet nog niet op welke positie trainer Giovanni van Bronckhorst hem gaat inzetten. Wat hem betreft zijn alle aanvallende posities een optie.

Lees ook: Van Persie tijdens presentatie: 'Het is kort dag, maar goede kans dat ik er dan bij zit'