Engelse transfersoap ten einde: Manchester United en Arsenal bevestigen deals

Engelse transfersoap ten einde: Manchester United en Arsenal bevestigen deals

22-01-2018 19:04
17

Manchester United en Arsenal hebben een einde gemaakt aan de transfersoap rondom Alexis Sánchez en Henrikh Mkhitaryan. Beide Premier League-grootmachten hebben via Twitter aangekondigd dat het duo van werkgever ruilt.

De dubbele transfer hing al enige tijd in de lucht. Afgelopen week doken er berichten op vanuit Engeland, waarin gesteld werd dat Sánchez een akkoord had bereikt met The Mancunians, die hem een jaarsalaris van zestien miljoen euro zouden hebben geboden. De deal kon echter pas bekrachtigd worden wanneer de club een akkoord zou bereiken met Arsenal over de transfer van Mkhitaryan.

Het duo laat weten dat het zin heeft in hun nieuwe avontuur. "Ik heb een prachtige tijd gehad bij Arsenal, maar nu heb ik de kans om in dit schitterende stadion te spelen en onder Jose Mourinho te werken. Dat kon ik niet weigeren", laat Sánchez aan de clubsite van Manchester United weten. Mkhitaryan laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Ik heb er altijd al van gedroomd om voor Arsenal te spelen en ik zal mijn uiterste best doen om geschiedenis te schrijven."

Over de hoogte van de transfersommen en de looptijd van de contracten is door geen van beide clubs een mededeling gedaan.