Feyenoord rondt 'miljoenendeal' af: 'Meerdere trainers gaan zich daar vestigen'

Feyenoord rondt 'miljoenendeal' af: 'Meerdere trainers gaan zich daar vestigen'

23-01-2018 09:51
53

Net als Ajax zet ook Feyenoord voet aan wal in China. In hoofdstad Beijing en diverse andere grote steden in het Aziatische land wordt een 'Feyenoord Viva Football Academy' opgezet. 

Commercieel directeur Mark Koevermans heeft dinsdagochtend een deal gesloten, meldt het Algemeen DagbladKoevermars noemt de deal 'een grote vis'. "Feyenoord gaat Viva China adviseren over de aanleg en ontwikkeling van de voetbalfaciliteiten binnen de sportaccommodaties."

Wedden

Meer odds

"Op termijn zullen meerdere Feyenoord-trainers zich in China vestigen. Zij gaan zich bezighouden met het overbrengen van de voetbalvisie van de Feyenoord Academy en het volgens de Feyenoord-visie opleiden van Chinese voetbalcoaches."

Wat de deal Feyenoord oplevert, zegt Koevermans niet. Het gaat om een 'substantieel bedrag'. "Een miljoenendeal zelfs. Bovendien komen we nu ook in China en wie weet wat de commerciële effecten op lange termijn zijn."

Feyenoord gaat níet participeren in een bestaande profclub. Ajax doet dat wel. "Het is altijd het doel geweest van Feyenoord om onze voetbalfilosofie over de hele wereld te delen en coaches op te leiden volgens deze filosofie. Een internationale samenwerking van deze orde van grootte is voor ons een primeur."