Atlético laat zich voor tweede keer in zes dagen verslaan en is uitgeschakeld

23-01-2018 23:34
9

Sevilla heeft zich ten koste van Atlético Madrid geplaatst voor de halve finales van de Copa del Rey. Uit werd er met 1-2 gewonnen en thuis was de thuisploeg met 3-1 te sterk.

Atlético heeft dit seizoen slechts één keer verloren in de competitie, maar is voor de tweede keer in zes dagen tijd over de knie gegaan tegen Sevilla. Zes dagen geleden werd er in eigen huis een 1-2 nederlaag geleden en ook op vreemde bodem ging de ploeg van Diego Simeone onderuit. Sevilla kon zich geen betere start wensen, want na een halve minuut lag de bal al in het doel van Atlético. Antoine Griezmann stelde even later orde op zaken met een fraaie gelijkmaker maar na rust ging het helemaal mis.

Drie minuten na rust benutte Éver Banega een strafschop, waardoor Atlético in ieder geval twee keer moest scoren. Atlético zocht nadrukkelijk naar een doelpunt, maar de wedstrijd werd tien minuten voor tijd beslist door Pablo Sarabia, die trefzeker was uit een counter.

Woensdag speelt Deportivo Alavés tegen Valencia. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de ploeg van John Guidetti. Real Madrid verdedigt thuis tegen Leganés een 1-0 voorsprong. FC Barcelona moet donderdag een 1-0 achterstand tegen Espanyol zien goed te maken.