Brama maakt reclame voor Nederlandse bondscoach: Die waren geweldig

Brama maakt reclame voor Nederlandse bondscoach: "Die waren geweldig"

24-01-2018 21:10
9

Bert van Marwijk zou een uitstekende bondscoach zijn voor WK-ganger Australië. Dat stelt Wout Brama, die Down Under een goed woordje doet voor zijn landgenoot.

Van Marwijk is naast onder meer Louis van Gaal, Roberto Mancini en Jürgen Klinsmann kandidaat om met Australië naar het WK te gaan. Brama ziet dat wel zitten. "Hij is tactisch heel sterk, heeft altijd een duidelijk strijdplan en weet hoe hij wedstrijden moet winnen. Ik denk dat hij een goede bondscoach is voor Australië", vertelt de Nederlandse middenvelder van Central Coast Mariners aan The World Game.

"Als je ook kijkt naar zijn prestaties bij Saudi-Arabië... Die waren geweldig", vervolgt Brama, die zijn drie interlands voor het Nederlands elftal allemaal speelde onder van Marwijk. "Saudi-Arabië heeft niet meer kwaliteit dan Australië. Ook als hij maar een paar maandjes aan de slag gaat met de nationale ploeg, kan hij Australië echt WK-succes brengen. Ik denk dat in een poule met Frankrijk, Denemarken en Peru wel wat mogelijk is."

Lees ook: Australische delegatie in Amsterdam voor gesprekken met Nederlanders