Voor het geld had ik beter in Nederland kunnen blijven, echt waar

"Voor het geld had ik beter in Nederland kunnen blijven, echt waar"

25-01-2018 10:10
13

Wout Brama heeft nog geen moment spijt gehad van zijn zomertransfer naar Central Coast Mariners. In Australië heeft de 31-jarige middenvelder het uitstekend naar zijn zin.

Brama leeft in een nieuwe wereld, vertelt hij aan Voetbal International. "Twee weken geleden speelden we in Melbourne bij een temperatuur van 42 graden. In die wedstrijd ben ik tweeënhalve kilo afgevallen. Een uitwedstrijd naar Perth betekent vijf uur vliegen en drie uur tijdsverschil. Vanwege de hoge temperaturen trainen we 's ochtends al om acht uur. Het is geen uitzondering dat ik rond twaalf uur 's middags al thuis ben."

Dat hij in Australië speelt en niet in een Europese topcompetitie, kan Brama wel begrijpen. "Ik ben een aantal keren dichtbij een mooie transfer geweest, maar als je de dertig voorbij bent, zit een stap naar een hoger niveau in het buitenland er niet meer in", erkent Brama. "Daarom ben ik blij met Australië. Voor het geld had ik beter in Nederland kunnen blijven, echt waar. Maar als het gaat om levenskwaliteit en avontuur is dit maximaal genieten."