'Kwakkelende Nederlander heeft het lastig in Engeland: club aast op vervanger'

'Kwakkelende Nederlander heeft het lastig in Engeland: club aast op vervanger'

Gepubliceerd: donderdag 25 januari 2018 om 17:35do 25-01-2018 om 17:35

Sunderland is van plan om spoedig een nieuwe doelman aan de selectie toe te voegen. Manager Chris Coleman is allerminst onder de indruk van de prestaties van Robbin Ruiter, die niet in de beste vorm van zijn leven verkeert.

The Yorkshire Evening Post meldt dat het geduld van Sunderland op is en Coleman graag Leeds United-keeper Andy Lonergan aan de selectie toe wil voegen. De nummer tien van het Engelse Championship is echter niet van plan om de 34-jarige sluitpost zomaar te laten vertrekken. Coleman is in ieder geval niet tevreden over wat Ruiter en reservedoelman Jason Steele laten zien.

Sunderland staat na 28 wedstrijden op de 22e plaats in het Championship en moet alle zeilen bijzetten om aan het einde van het seizoen niet naar de League One te degraderen. The Black Cats incasseerden dit seizoen al 47 tegentreffers en is de op een na meest gepasseerde ploeg in de Engelse tweede divisie. Ruiter speelde dit seizoen negentien wedstrijden. Hij begon goed aan zijn Engelse avontuur, daarna zakte hij wat terug.

Vorig seizoen speelde Ruiter voor FC Utrecht, waar hij veel indruk maakte. Na een blessure verloor hij zijn plekje aan David Jensen. Zijn puike prestaties leverden hem een transfer naar de Engelse competitie op. Ruiter speelde van 2012 tot 2016 voor Utrecht. Daarvoor stond hij drie jaar onder contract bij FC Volendam.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws