'Arjen Robben' van Feyenoord: Hij heeft ze zo ook weleens gemaakt

'Arjen Robben' van Feyenoord: "Hij heeft ze zo ook weleens gemaakt"

28-01-2018 19:00
30

Steven Berghuis weigert zichzelf te vergelijken met Arjen Robben. De Feyenoorder maakte tegen ADO Den Haag een doelpunt die Robben zelf ook gemaakt zou kunnen hebben.

"Hij heeft ze zo ook weleens gemaakt. Als je de bal goed raakt, is dat wat je wilt. Ik ben er blij mee", zegt Berghuis tegen de NOS. Berghuis had na de entree van Robin van Persie een onderonsje met de spits, die na veertien jaar zijn rentree maakte in De Kuip. "Ik moest lachen omdat ik het mooi vind hoe het publiek hem ontving. Daar kreeg ik kippenvel van. Het is wel echt heel mooi."

Feyenoord had het tot het begin van de tweede helft lastig met ADO, tot Berghuis de assist gaf op Tonny Vilhena. Berghuis lijkt de aangewezen man bij Feyenoord om een wedstrijd die op slot zit open te breken. "Ik mag niet klagen tot nu toe. Ik neem de verantwoordelijkheid graag op me. Dat vind ik niet erg. Ik verwacht ook veel van mezelf. Ik zie wel op hoeveel goals ik eindig. Ik ben goed onderweg."

Woensdag speelt Feyenoord thuis tegen PSV in de kwartfinale van de KNVB Beker. Berghuis beseft dat de wedstrijd gewonnen moet worden, maar weet niet of het seizoen mislukt is als er verloren wordt. "Tja, dat vind ik moeilijk om te zeggen. Ik wil niet aan de consequenties denken. Als we verliezen hebben we ook dan nog wat om voor te spelen. We willen in ieder geval de beker winnen."