Update: Dortmund bereikt akkoord en stuurt Bartra naar Primera Division

Update: Dortmund bereikt akkoord en stuurt Bartra naar Primera Division

31-01-2018 10:46
6

Voor Marc Bartra komt er na anderhalf seizoen een einde aan zijn verblijf bij Borussia Dortmund. De 27-jarige Spaanse verdediger maakt de overstap naar Real Betis, melden BILD en Marca.

De twee kranten verschillen wel van mening over de details van de deal. Volgens BILD is er sprake van een verhuur tot het einde van het seizoen, met een optie tot koop. Bronnen binnen Real Betis laten aan Marca weten dat Bartra definitief wordt overgenomen.

Bartra verruilde FC Barcelona in de zomer van 2016 voor Dortmund, maar daar maakte hij nooit een onuitwisbare indruk. In zijn eerste seizoen kwam hij tot negentien Bundesliga-optredens, terwijl de teller deze jaargang op twaalf competitiewedstrijden staat. Daarin scoorde de mandekker twee keer.

Vooral onder Peter Stöger, de opvolger van Peter Bosz, raakte Bartra op het tweede plan. Hij heeft een contract tot medio 2020 bij Dortmund.

Update 31/1 10.46: Bartra heeft Dortmund officieel ingeruild voor Real Betis. De Spaanse verdediger wordt voor een halfjaar verhuurd. Betis heeft een optie tot koop bedongen in Duitsland.