Update: Stam-berichtgeving voorbarig, staf en selectie hebben vrije dag

Update: Stam-berichtgeving voorbarig, staf en selectie hebben vrije dag

04-02-2018 19:52
80

Het krediet van Jaap Stam bij Reading lijkt op. The Daily Mail schrijft zondagmiddag dat de Nederlandse manager elk moment ontslagen kan worden. Reading verloor dit weekend op eigen veld met 2-0 van Millwall. 

In de laatste tien competitieduels werd er slechts één keer gewonnen door het team van Stam. Gevolg: Reading staat op de achttiende plaats op de ranglijst, slechts enkele punten boven de degradatiestreep. Vorig seizoen waren The Royals onder Stam nog in de race voor promotie naar de Premier League. In de finale van de play-offs werd verloren van Huddersfield Town. 

The Daily Mail denkt dat de laatste uren van Stam (45) zijn geslagen na de dramatische nederlaag tegen Millwall. De oud-speler van onder meer PSV, Manchester United, AC Milan, Ajax en Oranje was na afloop van de wedstrijd niet blij met zijn eigen publiek. De fans van Reading floten verdediger Tyler Blackett uit. 

Stam verlengde zijn contract bij Reading afgelopen zomer nog tot medio 2019. Medio 2016 maakte de voormalig verdediger de overstap van Jong Ajax naar de Engelse club.

Update 19.52: De berichtgeving vanuit Engeland is voorbarig, meldt Voetbal International zondagavond. Stam en zijn spelers stonden niet op het trainingsveld vanwege een vrije dag, maar na de voormalig Oranje-international zal gewoon de nieuwe week ingaan als manager van The Royals.