Genee, Gijp en Derksen op het matje geroepen door RTL vanwege VI-uitzending

Genee, Gijp en Derksen op het matje geroepen door RTL vanwege VI-uitzending

04-02-2018 16:09
89

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen krijgen een standje van RTL naar aanleiding van de vrijdagavonduitzending van Voetbal Inside. Van der Gijp kondigde gekscherend aan verder door te gaan als Renate en besloot een pruik op te doen. Van der Gijp doelde op Bo van Spilbeeck, de Vlaamse journalist die sinds deze week door het leven gaat als vrouw.

De actie van Van der Gijp leverde veel kritiek op. LHBTI-belangenorganisatie COC en Transgender Netwerk Nederland zijn al in opstand gekomen tegen het populaire praatprogramma. Ook Memphis Depay liet van zich horen.

De directie van RTL vindt het nu zelf ook tijd om in te grijpen. "De mannen krijgen van RTL alle ruimte om hun kijk op voetbal en de samenleving te geven. Dat betekent echter niet dat je van alles een grap moet maken. We zullen de uitzending van afgelopen vrijdag meenemen in de eerstvolgende bespreking", laat een woordvoerder weten aan NU.nl.

Het is niet de eerste keer dat VI onder vuur ligt. In december gingen hoofdsponsoren Heineken en Gillette met RTL om de tafel. De twee bedrijven lieten hun onvrede blijken over de 'seksistische, ractistische' en 'homofobe' uitspraken van de heren van VI. Tot een breuk leidde dat echter niet.

Bekijk ook: 'Renate' van der Gijp draagt pruik bij Voetbal Inside