Voetbal Inside zwaar onder vuur na 'treurige' vertoning: Trek de stekker eruit

Voetbal Inside zwaar onder vuur na 'treurige' vertoning: "Trek de stekker eruit"

03-02-2018 20:05
121

LHBTI-belangenorganisatie COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) komen in opstand tegen Voetbal Inside. De populaire voetbaltalkshow heeft vrijdagavond een grens overschreden, vinden zij. 'Het is nu echt tijd dat sponsoren Heineken, Gillette en Toto de stekker er uit trekken', valt te lezen in een verklaring van COC en TNN. 

VI-coryfee René van der Gijp baarde vrijdag opzien door een blonde pruik op te zetten en te verkondigen dat hij voortaan door het leven gaat als vrouw. Daarmee werd de Vlaamse verslaggever Bo van Spilbeeck belachelijk gemaakt. Van Spilbeeck maakte eerder deze week bekend voortaan als vrouw door het leven te gaan. COC en TNN noemen de actie 'treurig'. 

"Blijkbaar zijn ze met hun ideeën over transgenderpersonen en homo's diep in de vorige eeuw blijven hangen, en na het zoveelste incident krijg je de indruk dat dat ook niet meer gaat veranderen", zeggen TNN-voorzitter Brand Berghouwer en COC-voorzitter Tanja Ineke in een statement

"Nu is de vraag aan sponsors Heineken, Gillette en Toto en aan RTL of ze zich echt nog langer willen associëren met programmamakers die hun kijkcijfers proberen op te krikken met trans- en homofobie. Wat ons betreft gaat de stekker er uit." Berghouwer en Ineke gaan in gesprek met de sponsoren.

Afgelopen jaar kwam Voetbal Inside ook al in opspraak. Toen betichtten onder meer Sylvana Simons en Sunny Bergman de show van homofobie en racisme. 

Check ook: Memphis kan ogen niet geloven en rekent af met Gijp en Derksen: 'For real?'