Emotioneel Ajax-debuut: 'Nog steeds moeilijk om over Appie te praten. Liever niet'

Emotioneel Ajax-debuut: 'Nog steeds moeilijk om over Appie te praten. Liever niet'

Gepubliceerd: maandag 5 februari 2018 om 08:57ma 05-02-2018 om 08:57

Het sneeuwde een beetje onder door alle heisa rondom Hakim Ziyech, maar Ajax-trainer Erik ten Hag liet zondagmiddag tegen NAC Breda een debutant opdraven. De twintigjarige Noussair Mazraoui viel vlak voor tijd in voor David Neres en zorgde voor diverse tranen in de Johan Cruijff Arena.

"Hier heb ik mijn hele leven naar uitgekeken en mijn droom is werkelijkheid geworden. Het is geweldig, onbeschrijflijk en smaakt naar meer", vertelt de middenvelder uit Leiderdorp aan De Telegraaf. Nadat Mazraoui omhelsd werd door zijn vader en zijn broer, moesten veel medewerkers van Ajax een traantje wegpinken: zij waren de zware zomer van Mazraoui, die getuige was van de tragische gebeurtenissen rondom Abdelhak Nouri, niet vergeten. "Appie is nog steeds een moeilijk onderwerp om over te praten en doe ik ook liever niet."

"Ik speel vanaf 2006, sinds achtste mijn bij Ajax", vervolgt de debutant, die weet waar zijn kwaliteiten liggen. "Ik ben een fysiek niet al te sterke speler, maar op technisch gebied kan ik zeker mijn steentje bijdragen." Mazraoui staat er goed op bij de nieuwe technische staf in Amsterdam. "Ik krijg veel advies van de trainers. En als je commentaar krijgt wat je beter kan doen, betekent het toch dat ze met je bezig zijn. En als ik het goed doe, krijg ik het ook te horen. Ik kan het goed met ze vinden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws