Jans fluit Faber terug na boodschap aan spits: 'Die is niet eindverantwoordelijke'

Jans fluit Faber terug na boodschap aan spits: 'Die is niet eindverantwoordelijke'

05-02-2018 10:34
24

Een opvallende situatie bij FC Groningen afgelopen maand. Lars Veldwijk kreeg van trainer Ernest Faber te horen dat hij mocht vertrekken, maar de clubleiding liet hem niet gaan.

"Op 30 januari werd ik binnengeroepen bij de trainer. Die zei dat het beter was dat ik zou vertrekken. Er was interesse van twee buitenlandse clubs en één Nederlandse, maar de directie stond er niet om te springen. Dus ben ik nog steeds hier", zegt Veldwijk in het Dagblad van het Noorden.

Technisch manager Ron Jans bevestigt de lezing van Veldwijk grotendeels. "Het was een dag voor het sluiten van de transfermarkt. Een trainer kan dan wel zeggen dat hij weg mag, maar die is niet eindverantwoordelijk voor het vertrekken of halen van spelers. Goede vervanging is op zo'n korte termijn lastig. Bovendien is de buitenlandse belangstelling nooit echt concreet geworden. De Nederlandse club wilde ruilen met een speler, maar dat was geen optie voor ons."

Volgens Jans moet Veldwijk zich terug knokken. "Ik wil nog steeds slagen bij FC Groningen, moet uit deze situatie komen, al is dat niet gemakkelijk", aldus de spits. "Ik voel de druk. In het begin had ik het idee dat de fans echt achter me stonden, maar ik hoor nu ook het rumoer wel als ik het veld in kom."

Lees ook'Ik heb de keuze gemaakt om met Monica te zijn en zij deelt toevallig alles'