'Koeman heeft een goed woordje voor me gedaan bij Van Gaal'

'Koeman heeft een goed woordje voor me gedaan bij Van Gaal'

05-02-2018 20:19
18

Ruben Schaken staat achter de keuze van de KNVB om voor Ronald Koeman te kiezen als bondscoach. De oud-voetballer is vol lof over de 54-jarige Zaandammer, die waarschijnlijk dinsdag wordt gepresenteerd als bondscoach.

"Iedereen weet dat hij in zijn Feyenoord-tijd ook benaderd is", zegt Schaken, die in Rotterdam-Zuid met hem samenwerkte, tegen RTV Rijnmond. "Dat is toen helaas niet gelukt. Hij is de beste keuze van wat we hebben. Ik vind Van Gaal ook heel erg goed, maar die is al een paar keer geweest. Ik heb onder Koeman een goede tijd gehad bij Feyenoord. Hij kan werken met grote namen en goed met de vedettes omgaan. Ik heb hoge verwachtingen van hem."

Ondanks dat Schaken een hoge pet op heeft van Koeman, denkt hij niet dat plaatsing voor het EK 2020 een abc'tje zal worden. "We moeten ons eerst maar zien te kwalificeren. Hij zal het wel eerst moeten opbouwen. Hij komt niet in een gespreid bedje terecht. Mocht het niet goed gaan, zou het niet eerlijk zijn om daar direct op te schieten. Je moet iemand wel de tijd geven. Ik weet als geen ander hoe hij kan bouwen aan een team en tactiek. Ik heb er alle vertrouwen in."

Onder Feyenoord-trainer Koeman maakte Schaken zijn debuut bij het Nederlands elftal, waar Louis van Gaal toen trainer was. "Ik was in goede vorm toen Van Gaal naar me kwam kijken. Koeman zei dat de kans aanwezig was dat ik erbij zou zitten. Hij heeft een goed woordje voor me gedaan. Ik zat er toen niet bij, omdat ik in de voorselectie ben afgevallen. Daarna werd ik wel opgeroepen en daar heeft Koeman zeker een rol in gespeeld."