Kongolo verwikkeld in gevecht om miljoenen: 'Vader Sneijder heeft dat verklaard'

Kongolo verwikkeld in gevecht om miljoenen: 'Vader Sneijder heeft dat verklaard'

06-02-2018 08:05
13

Erkan Alkan, voormalig zaakwaarnemer van Terence Kongolo, beweert dat de oud-Feyenoorder een contract bij hem heeft getekend waarin staat dat hij vijftig procent van zijn aandeel in een transfer zou afstaan. Kongolo bestrijdt dat, meldt De Telegraaf.

De verdediger besloot in 2016 te breken met Alkan, die werkzaam is voor de Stellar Group. Hij zocht zijn heil bij het Wasserman van Rob Jansen. Alkan houdt echter vol dat Kongolo een tweede contract bij hem had, waarin niet alleen staat dat de linkspoot grote bedragen afstaat bij een transfer, maar ook een boete van 50.000 euro betaalt als hij zich niet aan de afspraken houdt.

Dat tweede contract is – in tegenstelling tot het eerste –niet bij de KNVB gedeponeerd. Alkan stelt echter dat het op 3 september 2015 is ondertekend. Dat is volgens Kongolo en advocaat Harro Knijff onmogelijk. "Want Terence speelde die avond met het Nederlands elftal tegen IJsland in de Arena en reed pas om middernacht met de bus van Oranje terug naar het Hilton-hotel in Amsterdam."

"Waarom zou je als speler überhaupt op één dag twee overeenkomsten tekenen?", vervolgt Knijff, geciteerd door De Telegraaf. "En dan zou je die tweede goed vinden om de helft van het aandeel van je eigen transferopbrengst af te dragen of 50.000 euro boete te betalen aan je eigen zaakwaarnemer?"

De zaakwaarnemer van Alkan is stellig. "Er heeft wel degelijk een ontmoeting plaats gehad. De vader van Wesley Sneijder heeft ook verklaard dat het normaal is dat familie of relaties 's nachts nog het hotel bezoeken en in de bar plaatsnemen. Hij heeft ook iemand zien rondlopen." Alkan maakte ook verwijten aan Jansen, die Kongolo bijstond tijdens diens transfer naar AS Monaco.