'Ik heb toen een fout gemaakt. Ik had geduld moeten hebben bij ADO Den Haag'

'Ik heb toen een fout gemaakt. Ik had geduld moeten hebben bij ADO Den Haag'

07-02-2018 12:45
10

Sem de Wit heeft spijt van de keuzes die hij gemaakt heeft toen hij nog speler was van ADO Den Haag. In 2014 liet De Wit zich verhuren aan FC Dordrecht. Dat was geen verstandige move, beseft de middenvelder jaren later. 

Tussen 2014 en 2016 stond De Wit onder contract in Den Haag. "Bij ADO Den Haag heb ik mijn mooiste periode in Nederland gehad, ook al was het maar voor vier maanden en speelde ik niet. Maar ADO is zo'n mooie volksclub, met een prachtige sfeer", blikt De Wit terug met VICE Sports

"We hadden een topselectie en ik woonde daar mooi. Maurice Steijn had mij naar Den Haag gehaald, maar hij was al ontslagen voordat ik er kwam. Henk Fraser werd de nieuwe trainer. Henk zei me dat ik niet veel minuten zou maken. Dus ik mocht kiezen: geduld hebben of elders op huurbasis spelen. Toen heb ik een fout gemaakt."

Dom
"Ik had geduld moeten hebben bij Jong ADO. In plaats daarvan nam ik contact op met Marco Boogers, de technisch directeur van FC Dordrecht, of ik terug mocht komen. Heel dom, want ik speelde niets bij FC Dordrecht toen ze in de Jupiler League zaten, maar keerde terug toen ze gepromoveerd waren. Dat was geen handige actie. Het begon nog prima, met een 1-2 zege bij Heerenveen. Zonder speelminuten voor mij helaas, maar ik mocht mee. Dat gebeurde daarna bijna niet meer."

De Wit kocht later zijn contract af in Den Haag. Tegenwoordig speelt hij voor FC Cincinnati.