Van Gaal: 'Hij heeft concurrentie. Wat ik zie van Frenkie de Jong van Ajax...'

Van Gaal: 'Hij heeft concurrentie. Wat ik zie van Frenkie de Jong van Ajax...'

08-02-2018 06:48
34

Louis van Gaal verwacht dat Ruud Vormer snel een belletje krijgt van bondscoach Ronald Koeman. De 66-jarige Amsterdammer stelt dat men in Nederland simpelweg niet meer heen kan om de middenvelder van Club Brugge, die woensdagavond de Gouden Schoen in ontvangst nam.

"Als je zijn statistieken bekijkt, mag daar geen twijfel over bestaan", zegt Van Gaal in een interview met Het Laatste Nieuws. "Er is wel wat concurrentie in Nederland, hoor. Wat ik zie van Frenkie de Jong van Ajax... Dat is een talent. Maar Ruud is 29. Hij wéét wat er van hem gevraagd wordt. Hij heeft ervaring. Zit in een goede vorm."

Na zijn ontslag bij Manchester United had Van Gaal de kans om aan de slag te gaan als bondscoach van België. Hij bedankte echter vriendelijk. "Het was moeilijk. Na mijn ontslag bij Manchester United lag ik nog een jaar 'vast'. En de vergoeding die ik van United kreeg, was niet te vergelijken met wat ik kon verdienen bij België. Ik zei dus aan jullie voetbalbond dat ik een jaar later wél vrij zou zijn."

Van Gaal had af kunnen zien van zijn ontslagpremie, maar koos daar bewust niet voor. "Nou. Zo ver was ik niet, in die tijd. Ik was boos. Omwille van de manier waarop ik moest vertrekken. Je kan zeggen dat het dom is om boosheid te laten primeren op ambitie, maar het was nu eenmaal zo. Ik heb er geen spijt van. Laat me stellen dat de omstandigheden op dat moment niet ideaal waren. Niets tegen te beginnen."

Lees ook: Van Gaal heeft Oranje-boodschap voor Koeman: "Ik hoop dat hij een kans krijgt"