Van Gaal: 'nee' tegen prachtige baan uit wraak richting Manchester United

Van Gaal: 'nee' tegen prachtige baan uit wraak richting Manchester United

06-01-2018 07:45
22

Manchester United was voorlopig de laatste klus voor Louis van Gaal. Sinds zijn veelbesproken ontslag in medio 2016 is hij vaak benaderd, onder meer door België.

"Ja. Maar het eerste jaar kon ik nergens op ingaan, vanwege de voorwaarden die Manchester stelde aan mijn afkoopsom. Daarom heb ik bijvoorbeeld België laten lopen. Terwijl ik dat een geweldige uitdaging vond", zegt Van Gaal in een interview in de Volkskrant. "Ik was zo wraakzuchtig dat ik het heb laten gaan. Eigenlijk dom, want de sportieve overweging is het belangrijkste. Maar zo stond ik er toen nog in. Het draaide bij mij meer om de wraak: dat ze alles moesten betalen."

"De wijze waarop Manchester met mij is omgegaan, vind ik afschuwelijk. En vals", zegt Van Gaal over zijn ontslag voor José Mourinho. "Maar de wijze waarop president Núñez van Barcelona met mij omging, was fantastisch. Dus het is niet zo dat die wereld alleen maar bestaat uit valse mensen. Er zitten ook veel oprechte en warme mensen tussen. Daarom heb ik uit loyaliteit mijn contract samen met hem opgezegd", doelt hij op zijn Barcelona-vertrek.