'Memphis begeerd door grootmacht: jong, bekend en niet overdreven duur'

'Memphis begeerd door grootmacht: jong, bekend en niet overdreven duur'

08-02-2018 10:33
30

Memphis Depay heeft zich in de kijker gespeeld bij AC Milan. Dat meldt La Gazzetta dello Sport donderdag. De Oranje-international steekt dit seizoen in goede vorm bij zijn club Olympique Lyon.

Milan trok afgelopen zomer bijna 190 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, waaronder een compleet nieuwe voorhoede. De prestaties zijn echter nog steeds ondermaats, met een achtste plaats in de Serie A na 23 wedstrijden. Milan-directeur Massimiliano Mirabelli wil daarom een nieuwe aanvaller vastleggen. Memphis zou bovenaan zijn lijstje staan. Hij past in het profiel: jong, bekend en niet overdreven duur.

Memphis is volgens La Gazzetta dello Sport al uitvoerig gescout door Milan. Bovendien zou er vanuit Italië contact zijn gelegd met het management van de 23-jarige aanvaller. Een akkoord lijkt hoe dan ook ingewikkeld te worden, omdat Manchester United vorig jaar bij de verkoop van Memphis aan Lyon een terugkoopoptie van twintig miljoen euro bedong. Milan moet daarnaast rekening houden met de regels rond Financial Fair Play.