Kroatische tiener onderweg: 'Van der Sar zei dat ik voor Ajax moest kiezen'

Kroatische tiener onderweg: 'Van der Sar zei dat ik voor Ajax moest kiezen'

Gepubliceerd: donderdag 8 februari 2018 om 19:09do 08-02-2018 om 19:09

Dominik Kotarski heeft heel veel zin in zijn avontuur bij Ajax. Afgelopen zomer ondertekende de zeventienjarige doelman van Dinamo Zagreb een meerjarig contract in Amsterdam. Zaterdag wordt Kotarski achttien; dan maakt hij ook daadwerkelijk de overstap naar Nederland. 

De aanwezigheid van Edwin van der Sar bij Ajax was voor de jeugdinternational één van redenen om voor de huidige nummer twee van de Eredivisie te kiezen. "Ik had regelmatig contact gehad met Van der Sar. We hebben wat gepraat en hij vertelde mij dat ik voor Ajax moest kiezen", wordt de Kroatische Kotarski geciteerd door Sportske Novosti

"Ik weet zeker dat we nog veel meer contact zullen hebben. Zijn ervaring is van onschatbare waarde en het kan alleen maar voordelen brengen in mijn carrière. (...) Als ik bij Ajax aansluit, zal ik me langzaam maar zeker gaan aanpassen aan de trainingsmethoden van de club de regels en de gewoontes."

Kotarski tekende in juli 2017 voor drie jaar. De goalie zal deze maand aansluiten bij Ajax O19. Het is de bedoeling dat hij volgend seizoen doorstroomt naar Jong Ajax. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws