Ten Hag ziet 'ontwikkeling' bij Ajax: 'Dat je in drie passes bij de goal bent'

Ten Hag ziet 'ontwikkeling' bij Ajax: 'Dat je in drie passes bij de goal bent'

09-02-2018 18:45
40

Ajax begint steeds meer te voetballen op de manier die trainer Erik ten Hag voor ogen heeft. De onlangs van FC Utrecht overgekomen oefenmeester zag zijn ploeg midweeks met 2-4 winnen op bezoek bij Roda JC.

"Of ik al de ontwikkeling zie die ik graag wil zien? Bij fases zeker", laat Ten Hag weten aan Ajax TV. "Tegen Roda JC waren die fases al een stuk langer dan bijvoorbeeld tegen NAC Breda. Maar als ik naar de afgelopen vier wedstrijden kijk, dan zie ik zeker wel progressie, ja." Ten Hag stelt tot zijn tevredenheid vast dat de spelers elkaar steeds beter weten te vinden in de omschakeling. "Dat je in drie passes bij de goal van de tegenstander bent, dat is echt een verbeterpunt."

De Amsterdammers ontvangen zondagmiddag 'angstgegner' FC Twente, dat Ajax zowel in de competitie als in de beker van een zege af wist te houden. "Het is net als Roda JC een ploeg die in de onderste regionen staat. Het klinkt clichématig, maar elk punt is er één. Zij spelen om te overleven en wij moeten ons daarop instellen."

Lees meer: Ten Hag hoopvol gestemd over twee twijfelgevallen: "Komende dagen afwachten"