Nederlander getipt bij Manchester United: Hopelijk op een dag in het eerste

Nederlander getipt bij Manchester United: "Hopelijk op een dag in het eerste"

14-02-2018 19:40
39

Tahith Chong staat er goed op bij Manchester United. Na alle loftuitingen van de supporters wordt het Nederlandse toptalent ook getipt door Scott McTominay, een speler die dit seizoen regelmatig minuten krijgt van manager José Mourinho.

McTominay komt uit de jeugdopleiding van United en beleeft dit seizoen zijn doorbraak op Old Trafford. De teller staat op twaalf optredens. Op het Twitter-account van HCL Technologies wordt hij gevraagd welke talenten binnenkort in zijn voetsporen kunnen treden. Hij komt met twee namen: Chong en Angel Gomes.

"In de jeugdploegen lopen veel talenten rond, maar ik denk dat Angel en Chongy heel veel potentie hebben", laat McTominay weten. "Hopelijk spelen ze op een dag in het eerste elftal, trainen ze met ons mee en krijgen ze zoveel speeltijd als mogelijk."

Manchester United weekte de achttienjarige Chong vorig seizoen los uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Inmiddels begint de jeugdinternational naam te maken. Dat zorgde al voor een smeekbede aan Mourinho, die Chong zou moeten laten debuteren in de FA Cup-wedstrijd tegen Huddersfield Town (zaterdag).