'Details over Oliseh-ontslag: coach verbande collega bij lunch en spelersklachten'

'Details over Oliseh-ontslag: coach verbande collega bij lunch en spelersklachten'

15-02-2018 07:31
22

Het ontslag van Sunday Oliseh heeft wat teweeg gebracht bij Fortuna Sittard. In een analyse schrijft De Limburger dat Oliseh zichzelf onmogelijk maakte binnen de club.

De coach clashte vorig jaar al met spelers Sjoerd Ars en Ferry de Regt en assistent-trainer Tini Ruijs, die inmiddels allen zijn vertrokken. Ook bij eigenaar Isitan Gün maakte hij zich volgens de Limburger onmogelijk. Gün zou zich 'kapot ergeren' aan de omgangsvormen van Oliseh, die 'spelers en medewerkers van de club bepaald niet zachtzinnig bejegende'. De eigenaar maakte ook verwijten richting de coach dat hij 'zijn reservespelers niet serieus nam, dat hij te weinig trainingsuren zou maken en dat hij het sportieve succes te nadrukkelijk naar zichzelf toetrok', aldus De Limburger, de krant waarmee Oliseh ook niet meer praatte vanwege een conflct.

Nu de coach ook de steun uit de spelersgroep was verloren, was het voor de clubleiding tijd om hem te ontslaan. Volgens de regiokrant hebben enkele dragende spelers voor het duel met Jong AZ geklaagd over de vele rustdagen en de omgang met enkele spelers en stafleden. Sieb Dijkstra, keeperstrainer in Sittard, mocht niet meer aanschuiven bij de lunch van Oliseh.

Oliseh zelf beticht Fortuna Sittard van illegale praktijken en zegt dat hij ontslagen is omdat hij weigerde aan die praktijken mee te werken. De Limburger stelt dat Oliseh en zijn advocaten financieel het maximale eruit willen halen uit de onderhandelingen over het afkopen van het contract.

Lees ook: Oliseh geeft schokkende verklaring over ontslag: "Wil niet naar de gevangenis"