Update: Viertal van WBA kan opgelucht ademhalen na ritje in gestolen taxi

19 februari om 17:34

Een opvallend verhaal uit Spanje. Spelers van West Bromwich Albion zouden een taxi hebben gestolen tijdens het midweekse trainingskamp.

De Engelse club bevestigt vrijdag via de officiële kanalen dat vier spelers 'betrokken waren bij een incident' tijdens het trainingskamp in Spanje. WBA rept niet over wat er gebeurd is, maar stelt dat het een onderzoek heeft ingesteld en geen verklaring zal afgeven tot dat onderzoek is afgerond.

Het statement komt uren nadat er vanuit Spanje geruchten opdoken dat Matt Phillips en Salomon Rondon (foto) een taxi gestolen zouden hebben en tot diep in de nacht daarmee rondgereden zouden hebben. De actie zou vastgelegd zijn door bewakingscamera's. Het incident is tekenend voor het seizoen van WBA, dat in dramatische vorm verkeert. De laatste drie wedstrijden werden verloren, waardoor de club nu stijf onderaan staat in de Premier League.

Update 19/2, 17.34 uur: De vier spelers van West Bromwich Albion die er in Spanje vandoor gingen in een taxi, kunnen opgelucht ademhalen. De aanklager in Spanje onderneemt vanwege een gebrek aan bewijs geen verdere stappen tegen Jonny Evans, Gareth Barry, Jake Livermore en Boaz Myhill, meldt de BBC. De vier wilden tijdens een trainingskamp in Spanje gaan stappen, maar konden geen taxi (met chauffeur) meer krijgen. Ze namen daarop het heft in eigen handen.

Club statement: Albion to investigate incident#WBAhttps://t.co/nsd4zl7AmJ