Ajax-vertrek in de maak: 'Na komende zomer nemen ze afscheid van hem'

Ajax-vertrek in de maak: 'Na komende zomer nemen ze afscheid van hem'

16-02-2018 19:36
88

Freek Jansen van Voetbal International weet het zeker: Ajax en Nick Viergever nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. De Ajax-watcher van het weekblad durft met zekerheid te zeggen dat het aflopende contract van de verdediger niet verlengd gaat worden.

"Het is voor Marc Overmars en de clubleiding van Ajax zaak om te kijken wat er met hem gaat gebeuren. Dat is al langere tijd duidelijk: na komende zomer nemen ze afscheid van hem", zegt Jansen tegen zijn werkgever. Viergever is herstellende van een blessure en nadert zijn rentree. "Dat maakt het alleen maar positief. Het maakt de concurrentiestrijd achterin interessant", zegt Jansen.

"Wöber is weer fit en Viergever binnenkort ook. Dan zijn er meer keuzes voor handen en is het heel interessant om te kijken wat Ten Hag achterin gaat doen. Hij is het type trainer dat de beste speler kiest die hij voor handen heeft."

De contractonderhandelingen tussen Ajax en Justin Kluivert zijn nog altijd niet afgerond. Jansen: "Daar waar Ajax verlengde met Van de Beek, De Jong en De Ligt, willen ze ook Kluivert langer aan zich binden. Hij heeft een contract tot medio 2019, dus ze willen hem voor langere tijd vastleggen. Die gesprekken lopen al lang. Tijdens het trainingskamp in Portugal gaf Overmars aan dat het einde in zicht moest komen, maar dat is nu al een maand geleden en die handtekening is er nog altijd niet."

Lees ook: 'Opvallend: PSV wilde Viergever deze winter overnemen van Ajax'