'Engeland mag hopen op WK-boost: Bundesliga-revelatie kan Brits paspoort krijgen'

18 februari om 07:26

Engeland krijgt mogelijk een enorme boost in aanloop naar het WK. Bayer Leverkusen-revelatie Leon Bailey zou in Rusland in actie kunnen komen voor The Three Lions.

Dat meldt The Mirror zondag. Twee grootouders van de in Jamaica geboren Bailey hebben een Brits paspoort. Daardoor komt ook de 22-jarige vleugelspeler daarvoor in aanmerking. De Engelse voetbalbond en bondscoach Gareth Southgate zijn op de hoogte van die situatie.

Bailey lijkt te kunnen kiezen uit diverse landen, waaronder België en Malta. Het voormalig transfertarget van Ajax gaf eerder te kennen dat hij de knoop over zijn interlandcarrière nog niet heeft doorgehakt. Een bron rond de speler stelt echter dat het moeilijk zal zijn om een aanbod van Engeland af te slaan. Vorig jaar zei Bailey al dat hij open staat voor de Rode Duivels, terwijl hij - vanwege zijn ambities - weinig brood ziet in het Jamaicaans elftal.

Overigens is Bailey bevriend met Engels international Raheem Sterling, die net als hij van Jamaicaanse afkomst is. De pijlsnelle aanvaller maakt dit seizoen veel indruk bij Leverkusen. Dat leverde hem belangstelling op van Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur. Hij moet zo'n 85 miljoen euro kosten.