PSV'er wijst niet naar Higler: 'Het was wel een terechte rode kaart'

18 februari om 08:47

Jorrit Hendrix baalt stevig van de remise tegen sc Heerenveen (2-2) zaterdagavond. De middenvelder van PSV baalt van de rode kaart van Hirving Lozano, maar weigert de schuld in de schoenen van scheidsrechter Dennis Higler te schuiven.

"Het is gewoon jammer, want op dat moment kantelt de wedstrijd", zegt Hendrix tegen De Telegraaf. "2-0 is een goede marge, dan ga je lekker de kleedkamer in. Maar dan valt die rode kaart en dan weet je dat je in de tweede helft alleen maar moet verdedigen met tien man." Dat lukte PSV niet afdoende, waardoor in de 82e minuut de gelijkmaker viel.

"Daarna heb je zelfs nog een goede kans op de 3-2", zag Hendrix. "Maar dan zie je een keer de andere kant van de medaille. Helaas." Hij is desondanks mild voor Higler. "De scheidsrechter doet ook zijn best. Iedereen maakt fouten. Het is jammer dat het ons overkomt op zo'n belangrijk moment."

Het betekent wel dat PSV het zonder topscorer Lozano moet stellen in de topper tegen Feyenoord volgende week. "We hebben andere spelers die ook heel gretig zijn en ook heel graag willen." Bovendien kan PSV nog steeds uitlopen op Ajax dit weekend. "Ajax moet eerst maar eens winnen van PEC Zwolle", besluit Hendrix.

Overigens is Joshua Brenet een andere mening toegedaan over de rode kaart. "Ja, we hebben het er een soort van over gehad. Ik heb het zelf nog niet gezien, maar wat ik heb gehoord was het wel een terechte rode kaart", zei de linksback tegen Voetbal Inside.